outdoorcooking


Beleef met deze workshop de smaken van Scandinavië

Beschrijving

We zijn ontzettend blij dat we de getalenteerde Zweedse kok Ingrid Geel Nillson van Northern Delight hebben weten te strikken om bij Basecamp Norway een heerlijk Scandinavisch buitenmenu te koken. En ze gaat dit samen doen met jou!


Outdoor cooking bij Basecamp Norway WINTER-EDITIE


Bij de prachtige locatie van Basecamp Norway koken we een heerlijk Scandinavisch buitenmenu op, boven en in het open vuur. Beleef met deze workshop de winterse smaken van Scandinavië!

 

Met een speciaal wafelijzer bakken we heerlijke wafels boven het vuur, die we serveren op Noorse wijze met ‘brunost’ en vossenbessen.

 

Ondertussen zetten we de paddenstoelensoep op, gemaakt van verse paddenstoelen en voor extra smaak voegen we gedroogde eekhoorntjesbrood en cantharellen toe.

 

Op de grote braadpan bakken we ‘tunnbröd’. Deze zijn op smaak gebracht met Scandinavische broodkruiden; venkel-, anijs- en karwijzaad. In de hete kolen van het vuur poffen we rode bieten voor een heerlijk winterse salade.

 

We roerbakken spruitjes en boerenkool voor een lauwwarme salade met sinaasappelen, granaatappelpitjes en amandelen.

 

De verse zijdezalm geven we een licht droge pekel en daarna wrijven we de zalm in met een mengsel van drie soorten peper; roze, zwarte en Szechuan peper. Hierna wordt de zalm warm gerookt in de rookoven.


Voor erbij maken we in de Dutch oven een aardappelgratin met Västerbottenkaas.

 

Boven het vuur laten we een pan met vossenbessensap trekken met stukjes sinaasappel, gember, kaneel, kruidnagel en steranijs. Bij het serveren kan diegene die het wil een slok rode port toevoegen.

 

We sluiten het winterse buitenmenu af met gebakken “appeltaart” uit de grote braadpan geserveerd met slagroom.

Menu

- wafels met Noorse brunost & vossenbessen

- romige paddenstoelensoep met verse & gedroogde paddenstoelen

- tunnbröd (dunnbrood) met smaak van venkel-, anijs- en karwijzaad

- gepofte rode bieten als salade met fetakaas, vijgen & een honing/balsamicodressing

- roergebakken spruitjes & boerenkool geserveerd met sinaasappelpartjes, granaatappelpitjes & geroosterde amandelen

- warmgerookte zalm met drie soorten peper

- aardappelgratin uit de Dutch oven met Västerbottenkaas

- warme vossenbessensap (eventueel met rode port) met smaak van sinaasappel, verse gember, kaneel, kruidnagel & steranijs

- op het vuur gebakken ´appeltaart´met lobbig geklopte slagroom


Wat is inbegrepen?

-Alle materialen leen je van ons tijdens de workshop

-Eten & drinken


WAT NEEM JE ZELF MEE?

-Werkhandschoenen

-Een lange broek van stevige stof

-Hoofdlampje indien gewenst

DATA 2024

Zaterdag 3 februari VOLGEBOEKT


KOSTEN

€89,99 p.p.


LOCATIE

Basecamp op Camping Jena

TIJD

15.00 uur tot 18.00 uur


LEEFTIJD

Vanaf 18 jaar


GROEPSGROOTTE

Minimaal 6 personen

Maximaal 15 personen

boek nu!