outdoorcooking
Beleef met deze workshop de smaken van Scandinavië
Beschrijving
ZOMEREDITIE
Ingrid van Northern Delight komt weer langs!
Bij de prachtige locatie van Basecamp Norway koken we een heerlijk Scandinavisch buitenmenu op, boven en in het open vuur. Beleef met deze workshop de zomerse smaken van Scandinavië!
Met een speciaal wafelijzer bakken we heerlijke wafels boven het vuur, die we serveren op Noorse wijze met ‘brunost’ en kruipbramenjam.
Op de grote braadpan bakken we ‘tunnbröd’. Deze zijn op smaak gebracht met Scandinavische broodkruiden; venkel-, anijs- en karwijzaad. Voor erbij maken we lekkere kruidenboter.
Verder bakken we cherrytomaatjes op de grote braadpan tot dat ze gepoft zijn. Deze serveren we als salade met gemarineerde aardbeien en fetakaas.
In de hete kolen van het vuur poffen we rode bieten voor heerlijke gemarineerde bietjes.
De verse zijdezalm geven we een lichte droge pekel en daarna wrijven we de zalm in met een mengsel van drie soorten peper; roze, zwarte en Szechuan peper. Hierna wordt de zalm warmgerookt in de rookoven. Voor bij de zalm maken we een frisse saus op basis van crème fraiche.
In de Dutch oven maken we een aardappelgratin met Västerbottenkaas.
Boven het vuur laten we een pan met appelsap trekken met stukjes sinaasappel, gember, kaneel, kruidnagel en steranijs.
We sluiten het zomerse buitenmenu af met gebakken “rabarberkruimeltaart” uit de grote braadpan, geserveerd met slagroom.
Wees welkom om mee te doen met deze echte Scandinavische outdoor kookworkshop!
Menu
- wafels met Noorse brunost & kruipbramenjam
- tunnbröd (dunnbrood) met smaak van venkel-, anijs- en karwijzaad
- kruidenboter
- salade met gebakken cherrytomaatjes met rozemarijn & tijm, gemarineerde aardbeien & fetakaas
- gepofte bieten gemarineerd in een balsamicodressing met vossenbessen
- warmgerookte zalm met drie soorten peper
- frisse saus met crème fraiche, dille en viskuit
- aardappelgratin uit de Dutch oven met Västerbottenkaas
- warme appelsap met smaak van sinaasappel, verse gember, kaneel, kruidnagel & steranijs
- SAV, mousserende berkensapwijn
- op het vuur gebakken “rabarberkruimeltaart” met lobbig geklopte slagroom
Wat is inbegrepen?
-Alle materialen leen je van ons tijdens de workshop
-Eten & drinken
WAT NEEM JE ZELF MEE?
DATA 2024
Zaterdag 3 februari VOLGEBOEKT
Zaterdag 1 juni ZOMEREDITIE
KOSTEN
€99,99 p.p.
LOCATIE
Basecamp op Camping Jena
TIJD
16.00 – 19.30 uur
(eten om 18.30 uur)
LEEFTIJD
Vanaf 18 jaar
GROEPSGROOTTE
Minimaal 6 personen
Maximaal 15 personen