Veelgestelde vragen

Wat is jullie locatie en is deze goed bereikbaar?

De workshops van Basecamp Norway worden gegeven bij Camping Jena in Hummelo. (Rozegaarderweg 7). Links bij de grote parkeerplaats op het grasveld kun je onze blokhut en vuurtent zien.
Camping Jena ligt 6 km van Doetinchem. De workshops vinden plaats in ons Basecamp en soms ook in het nabijgelegen bos.
Er is een groot parkeerterrein beschikbaar. Je kunt ook prima met de fiets komen als je dichtbij woont.

In welke taal worden de workshops gegeven?

Geir komt uit Noorwegen en woont sinds 2020 in Nederland.
Hij is bezig om de Nederlandse taal te leren. Omdat hij verbaal nog niet vaardig genoeg is om volledig in het Nederlands te spreken, zullen de workshops in het Engels gegeven worden.
Claudia spreekt Nederlands en is ook aanwezig tijdens de workshops. Zij kan eventueel vertalen voor mensen die minder vaardig in het Engels zijn.

Gaat de workshop door bij regenachtig weer?

Zeker weten! Op regenachtige dagen kunnen we in ons Basecamp knus, warm en droog zitten onder onze grote vuurtent. Ook kun je je kleden op een koude en/of regenachtige dag. Bij een zeer slechte weersverwachting (storm) zul je een e-mail krijgen met een voorstel voor een nieuwe datum. Desgewenst kun je ook annuleren.

Kan iedereen meedoen met de workshops?

Iedereen kan meedoen met de workshops. Je hebt geen specifieke ervaring nodig met outdoor en survival. We willen toegankelijk zijn voor iedereen. We verwachten wel dat je gezondheid zodanig goed is dat je zonder problemen kunt deelnemen aan een workshop.

Voor welke leeftijd zijn de workshops?

In verband met de veiligheid hanteren wij een minimale leeftijd van 18 jaar voor de workshops voor volwassenen.
Jongeren vanaf 16 jaar kunnen deelnemen onder begeleiding en toezicht van een volwassene die meekomt. De boeking is dan voor twee personen. De survivalworkshop voor ouder & kind is voor kinderen vanaf acht jaar.

Zijn er voorzieningen op het terrein?

Op het campingterrein zijn toiletten beschikbaar tijdens het seizoen (april - oktober). Buiten het seizoen is er een campingtoilet aanwezig in ons Basecamp.

Kunnen we ook slapen op het terrein?

Dit kan tussen april en oktober bij camping Jena. Via de website kun je een overnachting boeken. Zo kun je heerlijk je tent of camper inrollen na een workshop. Zie website www.camping-jena.nl

Zijn de workshops veilig?

Veiligheid is zeer belangrijk tijdens onze workshops. Elke workshop start met een veiligheidsinstructie hoe je veilig je materiaal gebruikt zonder jezelf of anderen te verwonden. Basecamp Norway is in het bezit van een BHV-diploma. Ook zijn er op de locatie diverse veiligheidsmaatregelen genomen.

Mag ik mijn eigen gereedschap meenemen naar de workshop?

Om de veiligheid te kunnen garanderen voor alle deelnemers, beschikt Basecamp Norway over eigen gereedschappen en materialen die zorgvuldig geselecteerd en getest zijn.
De materialen worden daarnaast periodiek onderhouden om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Eigen materiaal meenemen is daarom niet toegestaan.
Een eigen kompas meebrengen is geen probleem.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meebrengen?

Dit verschilt per workshop. Soms is lunch en diner inbegrepen. Bij de meeste workshops neem je je eigen lunchpakket en snacks mee. Kijk bij de beschrijving van jouw workshop wat er is inbegrepen.
Koffie, thee, water en limonade is altijd beschikbaar.

Mag ik mijn hond meenemen naar de workshop?

Hoe gezellig we het ook zouden vinden: huisdieren zijn niet toegestaan tijdens de workshops.

Mag ik foto´s maken tijdens de workshop en deze delen op social media?

Leuk dat je foto´s wil delen op social media en anderen wil laten zien welke vaardigheden je hebt geleerd bij Basecamp Norway. Respecteer de privacy van andere deelnemers en vraag altijd eerst toestemming of je jouw foto´s kunt delen voordat je ze plaatst op social media. Foto´s van jezelf mag je uiteraard altijd delen op social media. Vergeet je ons niet te taggen?!

Hoe gaat Basecamp Norway om met duurzaamheid?

Respect voor de natuur staat voorop. Basecamp Norway probeert een bijdrage te leveren aan het milieu door zoveel mogelijk te werken met kwalitatieve gereedschappen die uit Scandinavië komen. Ook proberen we ons afval zoveel mogelijk te beperken. We gebruiken daarnaast duurzame materialen zoals steen en hout.

Werkt Basecamp Norway met echte Scandinavische producten?

We werken met zoveel mogelijk originele Scandinavische producten, zoals bijlen, messen, zagen en andere gereedschappen. Ook hebben we echte Scandinavische rendiervachtjes in ons Basecamp.

Werken jullie samen met locale bedrijven in de Achterhoek?

We willen graag de Achterhoek op de kaart te zetten. Daarom werken we samen met diverse locale bedrijven die een bijdrage leveren aan ons concept.